Dynamics AX bliver til Dynamics 365 for Finance and Operations, Enterprise Edition

Microsoft har lanceret en ny programpalet under overskriften Dynamics 365. Den afløser på sigt Dynamics AX 2012 R3. Dynamics 365 for Finance and Operations, Enterprise Edition, er allerede frigivet som Cloud version. I juli kom systemet i en Local Business Data version, der giver mulighed for at have det liggende på jeres egne servere. Ved årsskiftet frigives Cloud + Edge versionen, der er en kombination af Cloud og serverversionerne.

Vi har udviklet brancheløsningen Axcite Logistics til Dynamics 365. Er I inden for produktion, handel og distribution, er Axcite Logistics den stærkeste løsning, som i standardversionen løser en lang række udfordringer.

Fælles platform med både ERP og CRM

Baggrunden for Dynamics 365 er ønsket om at smelte al den funktionalitet, som virksomheden har behov for, sammen på én platform til gavn for brugerne. Dynamics 365 Enterprise Edition er navnet på den fælles platform til større virksomheder, som i dag benytter Dynamics AX. Her ligger ERP-delen så at sige side om side med CRM apps. Dem er der på nuværende tidspunkt fem af. Tre af disse indeholder den funktionalitet, vi kender fra Dynamics CRM, nemlig salg, marketing og kundeservice. De to relativt nye er Field Service og projektservice. Man kan vælge enkelte apps, eller man kan vælge hele pakken, bestående af både ERP og alle CRM apps, den såkaldte Plan 2.

Dynamics 365 Full Cloud

Dynamics 365 for Finance and Operations er født i skyen og hele løsningen ligger i Microsoft's datacenter, så man ikke selv skal tænke på vedligeholdelse af serviceplatform, herunder back-up og sikkerhed. I stedet for at købe licenser betales en pris pr. bruger pr. måned.

Dynamics 365 Local Business Data

Dynamics 365 Local Business Data er næsten en almindelig On-Premise løsning med data, der ligger på virksomhedens egne servere. Dog skal løsningen sættes i drift og vedligeholdes gennem Microsoft Lifecycle Services (LCS). Løsningen har den begrænsning, at nogle af de nyeste cloud-teknologier ikke kan anvendes. Det drejer sig om Power BI, Flow, Machine Learning med mere. Desuden kan løsningen ikke automatisk integrere data mellem de forskellige Dynamics produkter, da dette skal ske med Common Data Service funktionen i Cloud. Local Business Data bliver tilgængelig i andet kvartal 2017 – formentlig ultimo juli.

Dynamics 365 Cloud + Edge - frigives ved årsskiftet 2017/2018

Dynamics 365 Cloud + Edge er en kombination af cloud og serverversionen. Der er mulighed for at have udvalgte data på lokale servere, så man kan fortsætte driften, selv om internetforbindelsen skulle forsvinde. Data på lokale servere synkroniseres til den cloud-baserede del, hvilket giver mulighed for at anvende de nye cloud-teknologier. Cloud + Edge bliver tilgængelig i andet halvår 2017.

Common Data Service er Dynamics 365 platform

Common Data Service er grundmotoren i Dynamics 365 platformen, som skal styre alle apps, der har noget med fælles data at gøre. Funktionen vil for eksempel være grundmotor for varenumre. Nye varer fødes potentielt set i helt andre systemer, men tanken er, at de får ankerpunkt i Common Data Service. Sidst på foråret 2017 frigiver Microsoft en preview version af Dynamics Product Graph til håndtering af varer allerede i designfasen.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål om Dynamics 365 for Finance and Operations, vores brancheløsning Axcite Logistics eller til os som partner, kan du nemt og hurtigt komme i kontakt med os. Klik og bliv ringet op.

Ring mig op

Afdelinger
location image
Aarhus
Bredskifte Allé 11
8210 Aarhus V
Rutevejledning
location image
Kolding
Kokbjerg 29b
6000 Kolding
Rutevejledning
Bliv ringet op