Highlights fra Directions EMEA 2019

Af projektchef Tonni Ryborg, Bredana Solutions

EMEA Directions er den årlige konference, som sætter fokus på Microsoft Dynamics 365 Business Central (tidligere kendt som Dynamics NAV). I år foregik EMEA Directions i Wien, og en række medarbejdere i Bredana Solutions er netop vendt hjem – opdateret med den nyeste viden og muligheder i Dynamics 365 Business Central, som er den markedsledende ERP-løsning for virksomheder.

Microsoft har det sidste år arbejdet stenhårdt på at få cloud-versionen gjort så funktionsdygtig som muligt. Og vi fik syn for sagen. Der skal efterhånden særdeles gode argumenter til at fravælge en cloud-version til fordel for en lokalt installeret (On-premise) version af Dynamics 365 Business Central. 

En Microsoft-medarbejder sagde lidt spøgefuldt til mig, at ”solen skinner altid i skyen …” Og ja, med flere af nyhederne på EMEA Directions 2019, lover Microsoft solrigt vejr fremover.

I denne artikel får du nogle af de højdepunkter, du kan se frem til, i den nyeste version af Dynamics 365 Business Central. 

Nemmere adgang til Dynamics 365 Business Central

Den nyeste version af Dynamics 365 Business Central er på mange måder en skelsættende version.

Platformen er forbedret med nye, bedre muligheder. Samtidig tilgår du nu systemet via en browserbaseret klient. Dette sikrer, at der fremadrettet bliver adgang til Dynamics 365 fra stort set alle dine platforme og enheder.

Det betyder også, at tilpasninger til Dynamics 365 Business Central fremover kan downloades direkte fra App source, som indeholder et væld af værdiskabende tillægsløsninger, der understøtter virksomhedens processer og effektivitet.

Den moderne klient indeholder nye muligheder

Under konferencen stod det hurtigt klart, at Microsoft har knoklet stenhårdt for at få den nye klient op på niveau med den tidligere Windows-klient. Missionen ser ud til at være lykkedes til fulde.

I den nyeste version er der blandt andet kommet en række lækre muligheder, som de nye filtre. Hvis du fx gerne vil opdele dine debitorer, kan du gemme et filter, der hedder ”Kunder i København” eller lignende til senere brug:

Eksempel på filter i den nye klient

Du får også nemmere adgang til dine mest brugte funktioner fra forsiden, så der nu er hurtig adgang til de meste brugte funktioner fra rollecentrets forside.

Det er samtidig blevet muligt at oprette egne rollecentre, så de passer bedre til den enkelte virksomhed. Dette får stor værdi for flere af vores kunder, da de nu kan designe rollecentret til den enkelte afdeling mere præcist. Væk er de overflødige informationer, så der i stedet kun står de relevante oplysninger, den enkelte medarbejder har brug for.

Role Explorer giver bedre overblik

En rigtig spændende feature i den nyeste version er også den nye ’Role Explorer’. Role Explorer giver både mulighed for at udforske muligheder i det enkelte rollecenter samt på tværs af en række rollecentre.

Du kan sammenligne roller, og får på den måde et samlet overblik over, hvad Microsoft kalder de forskellige ting (som kan være udfordrende at holde styr på!). Du slipper altså for at skulle gennemgå alle menuer og får i stedet direkte adgang fra et skærmbillede:

Role Explorer giver et godt overblik over hele rollecentret uden at skulle søge gennem alle menuer

Microsoft Power Platform bliver endnu mere brugbart

Microsofts Power Platform har eksisteret et par år, men ser efterhånden mere spændende og brugbart ud for den enkelte virksomhed.

Med Microsoft Power Apps – som er indeholdt i Microsoft Power Platform – er der rig mulighed for at den enkelte virksomhed hurtigt og nemt kan lave små apps, som deres medarbejdere kan bruge til at registrere små ændringer til ERP-systemet. Dette kunne fx være opdatering af varedata, som kunne foregå via en PowerApp direkte fra lageret.

En anden del af Microsoft Power Platform er Business Intelligence-værktøjet, Power BI. Dette værktøj bliver i vores øjne også mere og mere brugbart. På Directions EMEA 2019 blev der vist rigtig mange eksempler på dette:

Power BI bliver mere og mere anvendeligt

Samlet set har Directions EMEA 2019 været en spændende konference med flere værdifulde nyheder, som vi i Bredana Solutions glæder os til at komme ud og vise vores kunder. 

 

Jeg vil gerne vide mere om Dynamics 365 Business Central
Afdelinger
location image
Aarhus
Bredskifte Allé 11
8210 Aarhus V
Rutevejledning
location image
Kolding
Kokbjerg 29b
6000 Kolding
Rutevejledning
Bliv ringet op
Start en ny supportsag her: