Konfiguration af varianter

NAV

11. juni 2019

Det nok de færreste virksomheder, som i dag kan tillade sig at have denne holdning, da rigtig mange virksomheder i dag har et stort behov for at være fleksible i deres tilbudsgivning, da ”one size doesn’t fit all anymore’.

Dette sætter store krav til både tilbudsgivningen og den efterfølgende produktion, da disse skal kunne håndtere den fleksibilitet, som kunderne kræver. Samtidig må fleksibiliteten ikke gøre, at der bliver givet tilbud på noget, som ikke kan produceres på en rentabel måde, så der er behov for at ”styre” tilbudsgivningen på en struktureret måde, som sikrer at virksomheden har den fleksibilitet i tilbudsgivningen, som de ønsker samtidig med at der ikke gås på kompromis med produktionens ønske om at mindske produktionsomkostningerne.

En mulighed for at konfigurere varianter i forbindelse med tilbudsgivningen vil derfor give den enkelte virksomhed en række fordels, som bl. a. kunne være en eller flere af følgende:

  1. Hurtigere og mere præcis tilbudsgivning.
  2. Kortere gennemløbstid i konstruktion & produktion.
  3. Forankring af viden i virksomheden.
  4. Bedre overblik over mulige konfigurationer.
  5. Øget konkurrenceevne (Pris/tid/tilpasning). 

For at afhjælpe ovenstående har Bredana Solutions derfor udviklet et konfigurationsmodul, hvor det er muligt på baggrund af en ”standardvare” at konfigurere et højt antal varianter på en nem og overskuelig måde.

Modulet består af en række opsætningsbare ”regler”, som den enkelte virksomhed selv sætter op. Dette sikrer at der f.eks. bliver brugt det rigtige strømkabel til den rigtige stikkontakt, når der konfigureres en ny variant. Opsætningen af disse regler foregår på en nem og overskuelig måde, hvor der er stor mulighed for genbrug. Ved at opretholde reglerne i ERP-systemet sikres der en stor forankring af produktviden i den enkelte virksomhed og det sikres samtidig at produktviden ikke kun eksisterer i hovedet på en række nøglemedarbejdere. 

Figur 1 - Opsætning af mulige valg

Efterfølgende er det muligt direkte fra salgstilbuddet eller salgsordren at åbne en konfiguration af ”standardvaren” og konfigurere denne på baggrund af de opsatte ”regler”. Dette giver en utrolig hurtig tilbudsgivning og sikrer at den enkelte ordrebehandler kan afgive væsentligere flere og præcise salgstilbud.

Figur 2 - Konfiguration af variant

Når den enkelte konfiguration er åbnet, så kan salgsmedarbejderen hele tiden følge med i udviklingen af kostprisen, som opdateres på baggrund af de enkelte tilvalg + eventuelle optioner. Dette sikrer at virksomheden hele tiden er i stand til at komme med ”skarpe” tilbud, som sikrer en forbedret konkurrenceevne.

Når den enkelte salgslinje er færdigkonfigureret, så kan systemet automatisk oprette en produktionsordre på den valgte variant og her vil stykliste/rute være afhængig af de valg, som der er blevet foretaget i den enkelte konfiguration. Ved at oprette produktionsordren direkte fra den enkelte konfiguration sikres der, at produktionsafdelingen ikke skal involveres før til sidst, hvilket vil sikre en hurtigere gennemløbstid, da tid på både konstruktion og produktion bliver minimeret.

Afdelinger
location image
Aarhus
Bredskifte Allé 11
8210 Aarhus V
Rutevejledning
location image
Kolding
Kokbjerg 29b
6000 Kolding
Rutevejledning
Bliv ringet op
Start en ny supportsag her: